Патешко с праз и домати

26/11/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
"Патешкото ли е новото пилешко или просто сме пристрастни към вкусните манджи?"
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо357
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • патешко месо - маншони - 1 кг
  • праз - 4 - 5 стръка
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 1 бр. буркан от буркан
  • магданоз - пресен
  • брашно - 2 ч.л.
  • патешка мазнина - 3 с.л.
  • захар - 2 ч.л.

Начин на приготвяне

Измиваме патешките маншони с няколко води , почистваме от перата, заливаме с вода. Слагаме на котлона и като кипне водата, изливаме и наливаме чиста топла вода.

Сваряваме добре месото и запазваме бульона за готвене. В тенджерка задушаваме почистения, измит праз в патешка мазнина (3 с.л. - обираме мазнина от повърхността на бульона ) и малко бульон.

Подправяме с черен пипер, сол и червен пипер (1 ч.л.). Ръсваме брашно (2 ч.л.) и прибавяме домати (1 буркан), захар (2 ч.л.) и бульон от варенето (1 ч.ч.).

Варим ястието, като след няколко минути прибавяме, почистените от костите патешки маншони и нарязан пресен магданоз. Готвим още няколко минути до готовност.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар