Ориз с пиле и праз

26/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф119965619026
"Пиле с ориз на котлон - вкусен обяд за нула време "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 138
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре пилето ( 1/2 бр.) и сваряваме в леко посолена вода. Запазваме водата от варенето за готвене.

В олио (3 с.л.), запържваме нарязания праз (3 стръка) и веднага прибавяме белените и нарязани моркови (2-3 бр.) и почистената от семената и нарязана на дребно пиперка (1 бр.).

Разбъркваме няколко пъти и прибавяме измитият ориз (1 ч.ч.). Наливаме бульон от варенето на месото (3 ч.ч.), прибавяме джоджен и пресен магданоз, нарязани на ситно.

Натрошаваме пилешки бульон (2 кубчета ) и готвим ястието на умерен огън, докато всички продукти се сварят.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар