Агнешко с кисели краставички и сос

26/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф116164313205
"Вярвате ли в любовта от първата хапка или нарочно се колебаете, за да ви сервираме още една порция "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо385
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме агнешкото месо, нарязваме на порционни парчета и слагаме в огнеупорна тавичка с капак. Посоляваме на вкус. Подправяме с черен пипер, червен пипер на вкус и брашно (1-2 ч.л.). Слагаме парченца масло, сушен джоджен (1-2 щипки) и наливаме вода.

Слагаме да се пече във фурната с капак на 190-200 градуса (слагаме съда в студена фурна и тогава включваме нагряване ). Печем приблизително 35-40 минути и прибавяме нарязан ситно лук, обръщаме месото да се запече и от другата страна и връщаме във фурната още за няколко минути да се запече до готовност.

Приготвяме сос, като нарязваме киселите краставички на колелца и запържваме в олио (1 с.л.) и малко краве масло. Ръсваме 2 с.л. брашно, запържваме и с непрекъснато разбъркване наливаме към запръжката топла вода, да се получи кашичка.

Варим с разбъркване до предпочитаната гъстота на соса. Когато е готов, дръпваме от котлона и прибавяме жълтъци (3 бр.), смесени с малко оцет.

Опитваме за сол и посоляваме. Сервираме печеното агнешко месо със соса от киселите краставички.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар