Кюфтета на скара със сотирани гъби

26/11/2016
"Нищо не сплотява семейството така, както вкусната храна и доброто настроение "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо220
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайма - 600 г
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • подправка - 1 ч.л. за кайма
  • кашкавал - 100 г
  • гъби - 500 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • масло - 20 г
  • магданоз
  • карначета - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете кайма. Нарежете лука на ситно и го прибавете към каймата. Добавете подправките и 1-2 с.л. студена вода. Хубаво размесете и оставете в хладилника за няколко часа.

Направете 8 топки и във всяка поставете по едно парче кашкавал. Оформете плоски кюфтета и ги изпечете на скарата заедно с карначетата.

В тиган сгорещете 1-2 с.л. олиото. Нарежете гъбите на филийки и ги запържете в силно загрятото олио. Пуснете бучка масло и след като се запържат, прибавете ситно нарязания лук.

Хубаво разтръскайте тигана, за да се смесят, и свалете от котлона.

Сервирайте порция кюфтета, карначе и гъби, поръсени с нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар