Захаросани портокалови корички

26/11/2016
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaГотвач32173401
"Всяка кулинарка трябва да знае как се правят захаросани корички, ето - запишете си рецептата "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 155
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Портокалите се измиват много добре с гореща вода. Обелете портокалите с белачка за зеленчуци. Поставете корите в тенджера, залейте със студена вода.

Сложете да заври на котлона, след 1-2 минути отцедете водата и налейте отново вода. Тази процедура я повторете 3 пъти. Отцедете корите от водата.

Смесете 3 ч.ч. захар с 1.5 ч.ч вода. Кипнете и оставете да поври на тих огън за 8-9 минути. Разбърквайте от време на време, докато захарта напълно се разтвори. Добавете портокаловите корички

Оставете сместа да къкри за около 45 минути (не разбърквайте, защото може да кристализирате захарта в сиропа). Ако е необходимо, разклатете тенджерата, за да наместите коричките.

Отцедете и извадете корите върху хартия за печене, оваляйте или поръсете с кристална захар. Оставете да се изсушат за 4-5 часа.

Сложете в стъклен буркан, затворете добре и съхранявайте в хладилник.
подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар