Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Захаросани портокалови корички

Захаросани портокалови корички

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Захаросани портокалови корички
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 5
26/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
"Всяка кулинарка трябва да знае как се правят захаросани корички, ето - запишете си рецептата"

Необходими Продукти

  • портокали - 5 бр.
  • захар - 4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Портокалите се измиват много добре с гореща вода. Обелете портокалите с белачка за зеленчуци. Поставете корите в тенджера, залейте със студена вода.

Сложете да заври на котлона, след 1-2 минути отцедете водата и налейте отново вода. Тази процедура я повторете 3 пъти. Отцедете корите от водата.

Смесете 3 ч.ч. захар с 1.5 ч.ч вода. Кипнете и оставете да поври на тих огън за 8-9 минути. Разбърквайте от време на време, докато захарта напълно се разтвори. Добавете портокаловите корички

Оставете сместа да къкри за около 45 минути (не разбърквайте, защото може да кристализирате захарта в сиропа). Ако е необходимо, разклатете тенджерата, за да наместите коричките.

Отцедете и извадете корите върху хартия за печене, оваляйте или поръсете с кристална захар. Оставете да се изсушат за 4-5 часа.

Сложете в стъклен буркан, затворете добре и съхранявайте в хладилник.

Портокаловите корички можете да използвате в различни кексове, сладкиши и мусове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария Божилова
Мария Божилова
Коричките се получиха много добри, използвах ги в щолен.
11.01.2020 22:16
1