Патешка млечна супа

26/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115864313005
"Когато навън температурите спаднат, най-добре ще се стоплите с ароматна и вкусна патешка млечна супа "
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо214
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре патешкото месо (маншони или крилца). Почистваме, ако има пера, заливаме с вода и когато кипне, изливаме водата и наливаме чиста вода (2-3 л.). Слагаме месото да се вари, като към средата на варенето прибавяме почистен цял лук и цял стрък пресен магданоз.

Когато месото се свари, изваждаме от бульона заедно с лука и магданоза. Пасираме лука и магданоза и прибавяме отново в супата. Сипваме във врящата супа измит ориз (3 с.л. или повече по вкус, ако харесваме супите с по-плътна консистенция). Ръсваме черен пипер и сол на вкус.

Наливаме при необходимост топла вода и оставяме да се вари оризът. Охладеното сварено патешко месо почистваме от костите. Нарязваме месото на малки парченца и слагаме във врящата супа.

Патешкото месо е по-мазно и може да оберем част от образувалата се по повърхността на супата мазнина (използваме мазнината за готвене на друго ястие; замразявам в торбички във фризера).

Когато супата е сварена, застройваме с топло прясно мляко ( 1/2 ч.ч.) и оставяме да поври 5 минути на изключен котлон.

Поднасяме със сок от лимон.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар