Вкусна патешка гозба

27/11/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
"Идеалната гозба за студените вечери - богата, ароматна и много вкусна "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо525
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Патешкото месо измиваме добре, заливаме с вода и оставяме да се свари, като в началото на варенето обираме образувалата се пяна. Свареното месо дръпваме от котлона и оставяме в бульона.

В отделен съд /тенджерка/, в която ще готвим, сипваме патешка мазнина (обираме от повърхността на бульона от варенето на месото, образува се доста мазнина).

В мазнината и малко бульон от варенето задушаваме почистен, измит добре и нарязан ситно праз, белени и нарязани моркови и зелена пиперка - почистена от семената и също нарязана на парченца. Задушаваме, докато изври течността, и прибавяме измит в няколко води ориз (1 ч.ч.), черен пипер на вкус и нарязани ситно пресен магданоз и джоджен, количество също на вкус.

Наливаме патешки бульон (3 ч.ч.) или доливаме топла вода, ако нямаме достатъчно бульон. Като се посвари ориза, сипваме домати от консерва (1 и 1/2 ч.ч. белени и нарязани домати).

Прибавяме и свареното патешко месо, почистено от костите и нарязано на малки хапки. Варим още няколко минути до сгъстяване на ястието.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар