Содена питка за Никулден

27/11/2016
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор346953482
"Замесете содена питка, за да почетете светеца и да зарадвате именника "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 290
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • брашно - 1.4 кг
  • бира - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1 чаена лъжица
  • яйца - 3 бр. /1 жълтък за помазване /
  • олио - 4 с.л.
  • кисело мляко - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа са разбиват яйцата и киселото мляко. След което се добавят и олиото, солта, захарта и бирата.

Брашното се пресява. Към брашното се добавя содата за хляб. След което се добавя и разбитата смес. Замесва се меко тесто.

След като тестото е готово, се оставя на топло и завито да се почине за около 20-тина минути.

След което се оформя на кръгла питка и отгоре се украсява с формички, които са подходящи за празника.

Помазва се с един жълтък, няколко капки олио и вода. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар