Постни банички с печена тиква и мед

27/11/2016
"Обявяваме днешния ден за празник и ще почерпим с тези уникални постни банички "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо985
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • тиква – 500 г кестенка
  • мед – 3 с.л.
  • кафява захар – 150 г
  • канела
  • джинджифил
  • карамфил – 3 - 4 бр.
  • орехи – 1 к.ч. счукани
  • кори за баница – ½ пакет
  • за сиропа
  • вода – 1 ч.ч.
  • захар – ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквата от семки и кори. Нарежете я на парчета и я сложете в съд за печене. Добавете 1 ч.ч. вода и поръсете със захар. Изпечете до готовност.

Намачкайте тиквата още топла, след което я охладете. Добавете кафявата захар, меда и ароматизирайте с канела, джинджифил и карамфил. Прибавете и счуканите орехи. Разбъркайте до еднородност.

Разстелете корите. Нанесете върху всяка от планката и свийте на руло, а след това завийте на розичка.

Наредете розичките в тава, застлана домакинска хартия. Изпечете до готовност.

Направете захарен сироп, като сварите заедно водата и захарта. Полейте охладените тиквени банички с топъл сироп. Оставете за няколко часа да се напоят преди консумация.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар