Постни чушки с боб

27/11/2016
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач292903392
"Перфектното ястие за Бъдни вечер, което може с чиста съвест да хапвате и по време на пости "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8 - 10 броя
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо653
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • чушки - 100 грама сушени
  • боб - 1 чаена чаша
  • лук - 1 малка глава
  • олио - 5 - 6 супени лъжици
  • червен пипер - 1 чаена лъжица
  • чубрица - 1 чаена лъжица
  • джоджен - 1 чаена лъжица
  • сол - 1 кафена лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо трябва да се накиснат сушените чушки в топла вода, за да омекнат. Чушките стоят в топлата вода около 20-тина минути. Бобът се слага да се свари. Вари се до пълна готовност.

Докато бобът се вари, се нарязва лукът на ситно. Нарязаният на дребно лук се задушава. След като омекне лука се добавя червения пипер. Разбърква се хубаво. Към лука и червения пипер се добавят бобът. Подправя се с изброените подправки.

Разбърква се хубаво. Получената смес се държи на котлона за около 2 - 3 минути и се сваля. С тази смес се пълнят чушките. Напълнените с боб чушки се редят в тава, която е помазана с олио. Когато всички чушки са подредени, си поливат с малко олио. Пекат се на умерена фурна 180 градуса за около 20 - 30 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар