Домашни Наполеонки

27/11/2016
"Такива домашни наполеонки сме ви спретнали, че пръстите ще си оближете "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 184
  • Преглеждания за месеца1244
  • Преглеждания за седмицата80
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • бутер тесто – 800 г
  • пудинг - 200 г без варене
  • прясно мляко – 300 мл студено
  • сметана – 300 мл сладкарска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстелете бутер тестото и го нарежете на правоъгълници. Подредете ги в тава, застлана с домакинска хартия и ги изпечете в загрята фурна до готовност. Охладете ги.

Разбийте сметаната на гъст крем с помощта на миксер. В купа изсипете прясното мляко и добавете пудинга. Разбийте с миксер до пухкава консистенция. Смесете двата крема и разбъркайте до хомогенност.

В чиния натрошете 2-3 бутерки на трохи.

Разрежете бутерките през средата и ги напълнете с крем. Потопете повърхността на наполеонките в крем, а след това в трохите. Подредете в поднос и оставете за около 2-3 часа, за да си поемат от крема и да омекнат.

Невероятни са! Добър апетит!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Тодорка Спасова
Любимия десерт у дома.
0
0
Марина
Марина
27.01.2017 15:24
Страхотни са !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв