Пирожки със зеле

27/11/2016
"Ако постите, значи сме приготвили точната закуска за вас. Да ви е сладко!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо476
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно – 300 г
  • сол – 1 ч.л.
  • захар – 1 с.л.
  • олио - за пържене
  • за плънката
  • зеле – 400 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете солта и захарта. Налейте хладка вода и замесете меко тесто. Оставете го за около 15 минути, за да се отпусне.

Нарежете зелето на тънки ивички. В тиган загрейте 3 с.л. олио и добавете зелето. Изпържете го, докато омекне. Овкусете със сол, черен пипер и разбъркайте.
Свалете съда от котлона и охладете.

Разточете тестото на тънка кора и изрежете кръгчета. Във всяко кръгче сложете от плънката, прегънете на две и притиснете краищата.

Загрейте олиото и изпържете пирожките до златисто. Отцедете върху домакинска хартия и поднесете още топли.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар