Спагети Карбонара

Росица Ивановаот Росица ИвановаЧирак / Автор
23/01/2012
"Една класика от италианската кухня, която задължително трябва да изпробвате"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции2-3
Сготви+2 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо385 810
  • Преглеждания за месеца2380
  • Преглеждания за седмицата424
  • Коментирана51 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • спагети - 300 г
  • лук - 1 глава, малка
  • бекон - 150 г, нарязан на кубчета
  • олио - 1 с.л. или зехтин
  • яйца - 2 жълтъка
  • сметана - 100 мл. течна за готвене
  • пармезан - 50 г настърган
  • сол
  • черен пипер
  • босилек - сух, за поръсване

Начин на приготвяне

Сложете спагетите да се сварят според указанията на опаковката. Оставете ги ал денте и не ги преварявайте. Отцедете готовите спагети от водата.

Загрейте олиото в тефлонов тиган с широко дъно и запържете леко накълцания ситно лук. Добавете бекона и запържете и него до зачервяване.

Постепенно долейте сметаната и намалете котлона, за да не ври сосът. При непрекъснато бъркане добавете първо двата жълтъка и разбъркайте, след което прибавете около 50-60 мл от водата на спагетите.

Поръсете с настъргания пармезан, черния пипер и посолете на вкус. След като сосът леко се сгъсти изключете котлона и добавете сварените и отцедени спагети.

Разбъркайте добре и разпределете в чинии. Поднесете спагети Карбонара, поръсени с малко босилек.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 46
4 31
3 13
2 8
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (51)

Дани
Дани
18.03.2016 07:27
Сигурно е вкусно, но не е карбонара. И г-н Павел, объркал сте се. Карбонара с гъби няма.
5
2
Павел
Павел
09.03.2016 21:38
това е най тъпата рецепта за паста карбонара, която съм виждал. Вие знаете ли, че се получава сос за 30 гр паста, а не за 300? А и карбонара без гъби няма.
1
5
никнай
никнай
22.01.2016 20:26
Оригиналната рецепта е без лук а с чесън и яйцата не се отделет, босилека е желателно да е пресен но ако нямате и сухият става, ако неможете да си позволите пармезан става и с всеки друг твърд капкавал.
Който няма тефлонов тиган може да приготви ястието в такъв какъвто има.
8
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти