Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети Карбонара с гъби и бекон

Спагети Карбонара с гъби и бекон

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
27/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Една класика от италианската кухня, която задължително трябва да изпробвате И не ни интересува, че сте на диета"

Необходими Продукти

  • спагети - 300 г
  • лук - 1 глава, малка
  • бекон - 150 г, нарязан на кубчета
  • олио - 1 с.л. или зехтин
  • яйца - 2 жълтъка
  • сметана - 100 мл. течна за готвене
  • пармезан - 50 г настърган
  • сол
  • черен пипер
  • босилек - сух, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете спагетите да се сварят според указанията на опаковката. Оставете ги ал денте и не ги преварявайте. Отцедете готовите спагети от водата.

Загрейте олиото в тефлонов тиган с широко дъно и запържете леко накълцания ситно лук. Добавете бекона и запържете и него до зачервяване.

Постепенно долейте сметаната и намалете котлона, за да не ври сосът.

При непрекъснато бъркане добавете, първо, двата жълтъка и разбъркайте, след което прибавете около 50-60 мл от водата на спагетите.

Поръсете с настъргания пармезан, черния пипер и посолете на вкус. След като сосът леко се сгъсти, изключете котлона и добавете сварената и отцедена паста за финал а нашите различни спагети Карбонара.

Разбъркайте добре и разпределете в чинии. Поднесете спагети Карбонара с бекон и гъби, поръсени с малко пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
582
425
36
25
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Без име
Без име
Станаха супер,направих ги с шумка и станаха по-вкусни...!!!
12.11.2014 09:49
4
4
2
Покажи всички подкоментари
Бебето уе
Бебето уе
Вкусотийка ммм...
12.11.2014 09:34
2
1
Цвета
Цвета
Не се слага сметана по оригиналната рецепта :D Нито вино ..
21.10.2014 15:11
5
9
2
Покажи всички подкоментари
Марио
Марио
моите станаха жълти заради жълтъците :D иначе като цяло не са зле ^^
05.10.2014 14:46
1
1
Покажи всички подкоментари
петър
петър
пънчета е бекон бе простак
03.08.2014 10:35
1
4
1
Покажи всички подкоментари
Nivas 5
Nivas 5
Много е добра ! На тея с панчетата мога да им кажа: направете си с пънчета ако искате, що се отнася до сметаната мисля, че си е на място.
16.05.2014 22:15
4
4
Пак Аз
Пак Аз
И не с бекон, а с панчета :D
Това са спагети с бекон и сметана, но не и карбонара !
20.04.2014 21:21
1
4
1
Покажи всички подкоментари
Аз
Аз
Карбонарата не се прави със сметана, а със бяро вино.
20.04.2014 21:19
1
6
2
Покажи всички подкоментари
Ивелина
Ивелина
Рецептата е супер!
30.03.2014 14:38
3
1
Здравко
Здравко
Рецептата е много добра, преди малко приключих с теста.
15.02.2014 23:22
1
3
Liliya
Liliya
Страхотни станаха! Благодаря!
31.01.2014 20:10
2
Десислава Петрова
Десислава Петрова
много хубава рецепта, но сметаната е много малко за триста грама спагети добре,че сложих 200 грама
20.11.2013 19:04
4
Mariq Matanska
Mariq Matanska
Уникална вкусотия :):):)
20.11.2013 16:58
1
1
Дияна Борисова
Дияна Борисова
Дозировките не съответстват на количеството спагети...сосът с тези дозировки стана много по-гъст и изобщо не се получи като на снимката...не съм доволна от тази рецепта!
02.10.2013 20:23
1
1
Vicctoria
Vicctoria
... аз чета рецептите след като съм си изяла спагетите вече. прочетох всички коментари и имам какво да добавя. обожавам тези спагети - преди седмица имах гости и купих продуктите, но почти в двойно количество. като ми дойде гостенина и го включих и той да помага. той държеше да сложи лук и чесън, а аз казах точно това което някой по - долу е написал... че лук, а камо ли комбиниран с чесън не подхожда на този по - изтънчен вкус. направихме ги все пак както той каза. и тази вечер реших с останалата част от продуктите да си ги направя както аз си искам (без лук, само съвсем малко чесън сложих) и станаха доста по - зле от първите :))) доста безвкусни. при все че бях 100 % сигурна, че ще е по - добре!
24.09.2013 22:25
1
Hristo Hristov
Hristo Hristov
тази рецепта за Карбонара няма ништо общо с автентичната Карбонара не се ползва бекон а панчета и няма сметана
09.09.2013 15:28
5
sa6o
sa6o
Всъщност името са получили защото са били основна храна на "въглищарите", миньори в Северна Италия. Сравнително евтина, а и се приготвя бързо.
13.06.2013 08:51
1
№1
№1
"карбонара" наистина означава въглен, но не заради многото черен пипер а заради препържените бекончета
11.06.2013 16:43
1
Йоана
Йоана
Страшно вкусни!
02.06.2013 21:41
1
Мариана  Пенева
Мариана Пенева
правя ги за първи път, бях зверски гладна, но изчаках да станат- супер, е не спазвах съвсем точно рецептата.По моя оценка се наредиха на второ място след тези които ядох на площада във Верона, на масичка с покривка, но пък спестих 10 евро и напълнихме коремчетата!Благодаря за рецептата!
16.05.2013 21:27
1
1