Постни чушки с ориз за Бъдни вечер

27/11/2016
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач255893272
"Знаем, че са вкусни, но не бива да прекалявате с тях, защото на трапезата ви чакат още вкусотии "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции15 броя
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 135
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чушки - 15 броя сушени
  • ориз - 1 чаена чаша
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сос - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • зеленчукова подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се слагат в хладка вода, за да омекнат. През това време се приготвя плънката за тях. Лукът и морковът се нарязват на дребно. В дълбок тиган се слага олио да се сгорещи. Когато олиото е сгорещено, се добавя нарязаният на дребно лук.

Лукът се задуша, докато омекне и стане леко прозрачен. След това към него се добавя и оризът. Разбърква се хубаво. Оризът също трябва да стане прозрачен. Добавя се доматеният сос. Разбърква се хубаво и непрекъснато. След което се добавят половин чаена чаша вода и морковът.

Оризът се подправя с избраните по-горе подправки. Разбърква се хубаво. Оставя се на котлона да ври, докато оризът поеме водата. След което се пълнят чушките.

Чушките не трябва да са препълнени. Редят се в намазана с олио това. Отгоре се заливат 2 чаени чаши гореща вода. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 - 200 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар