Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Шницели»Шницели от свинско месо със зелени чушки, лук и свежи подправки

Шницели от свинско месо със зелени чушки, лук и свежи подправки

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Шницели от свинско месо със зелени чушки, лук и свежи подправки1 / 2
28/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5 бр.

Необходими Продукти

  • чушки - 1/2 кг Зелени
  • шницели - ( 500 г ) - 4 - 5 бр. от св.месо
  • лук - 2 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз
  • копър
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • брашно
  • бяло вино - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме лука и чушките на ивички. Чесъна белим и пасираме . Шницелите измиваме, подсушаваме, начукваме с чукче и поръсваме с черен пипер. Овалваме в брашно и изпържваме в олио от двете страни.

Готовите шницели посоляваме и оставяме на топло. В мазнината от пържене на шницелите се слагат нарязаните чушки, лук и пасираният чесън. Запържваме и наливаме бялото вино. Задушаваме до готовност и подправяме с черен пипер, червен пипер и сол на вкус.

Магданоза и копъра измиваме и подсушаваме. Скълцваме на ситно. Сервираме ястието, като разпределяме шницелите и зеленчуците в затоплени чинии и поръсени със зелените подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: