Холандски ябълков пай

24/01/2012
Иларияот ИларияМастър Шеф / Автор
"Приготвили сме ви една вкусна изненада, чак до Холандия отидохме за рецептата на този пай "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 708
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и го разбъркайте заедно с бакпулвера, захарта, солта, ванилията се разбъркват. Прибавете 3/4 от яйцето и масло на кубчета.

Размачквайте с вилица, докато се получат трохи и омесете на ръка гладко и стегнато тесто. Завийте го с фолио и оставете в хладилника, докато направите плънката.

Обелете ябълките и ги нарежете на кубченца. Разбъркайте ги бързо с лимоновия сок, за да не почернеят и добавете захарта, канелата, стафидите. Аз обичам да добавям и нарязани бадеми.

Намазнете форма за печене с подвижни страни. Разточете 3/4 от тестото и го поставете в тавата. При нужда отрежете излишъка тесто, който се подава.

Сипете плънката вътре и покрийте с останалата 1/4 разточено на лист тесто. По трудният вариант е да изрежете от разточения лист ленти с ширина около 2 см и да ги подредите като решетка отгоре.

Намажете отгоре пая със заделеното яйце и сложете да се пече в предварително загряна фурна на 180 градуса за около час.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Мина
Мина
06.01.2013 09:27
Холандсия ябълков пай на Йоанна е доста по сполучлив и невероятно вкусен. Пробвайте рецептата от сайта на Йоанна! Заслужава си!
0
0
Веско
Веско
06.11.2012 15:39
ми хем ви се хапва, хем ви мързи - познато състояние
0
1
Ваня Вълчева
Ваня Вълчева
04.11.2012 06:42
много работа
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти