Пълнен Никулденски шаран в тесто

28/11/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Страхотно предложение за Никулден - хем ще нагостите вкусно всички, хем ще почетете именника "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 684
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете. Към него добавете нарязаните гъби, сол и черен пипер. Оставете да се позапържи и добавете ориза.След няколко минути налейте няколко лъжици вода.

След като ориза поеме течността, добавете нарязаните домати и стафидите. Разбъркайте добре и след 5-6 минути, свалете от котлона. Почистете и измийте шарана. Напълнете го с получената плънка. Зашийте отвора на рибата.

От брашното, солта, оцета, олиото и яйцето замесете тесто.Отделете една малка част за украса, а другото разточете на кора. Намажете я с олио и увийте шарана в нея. От останалото тесто направете люспите на рибата и поставете в тава, намазана с олио.

Намажете и шарана и печете на 200градуса, около 40 минути или до готовност. Извадете шарана от фурната и напръскайте с малко студена вода. Покрийте с кърпа и оставете да се охлади.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар