Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Пълнен Никулденски шаран в тесто

Пълнен Никулденски шаран в тесто

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Пълнен Никулденски шаран в тесто
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
26/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Страхотно предложение за Никулден - хем ще нагостите вкусно всички, хем ще почетете именника"

Необходими Продукти

  • шаран - около 1.5 кг
  • сол
  • черен пипер
  • за плънката
  • лук - 2 глави
  • гъби - 250 г
  • ориз - 100 г
  • домати - 2 - 3 бр.
  • стафиди - 2 с.л, по желание
  • магданоз
  • за тестото
  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 1 ч.ч. хладка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете. Към него добавете нарязаните гъби, сол и черен пипер. Оставете да се позапържи и добавете ориза.

След няколко минути налейте няколко лъжици вода.

След като оризът поеме течността, добавете нарязаните домати и стафидите. Разбъркайте добре и след 5-6 минути, свалете от котлона.

Почистете и измийте шарана. Напълнете го с получената плънка. Зашийте отвора на рибата.

От брашното, солта, оцета, олиото и яйцето замесете тесто. Отделете една малка част за украса, а другото разточете на кора.

Намажете я с олио и увийте шарана в нея. От останалото тесто направете люспите на рибата и поставете в тава, намазана с олио.

Намажете и шарана и печете на 200градуса, около 40 минути или до готовност.

Извадете пълнения шаран от фурната и напръскайте с малко студена вода.

Покрийте с кърпа и оставете да се охлади.

Пълненият Никулденски шаран в тесто е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: