Конфитюр от круши

27/01/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Толкова вкусен, толкова ароматен конфитюр, иде ни да изядем цялото бурканче!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 048
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете крушите и ги нарежете на четвъртинки, като ги почистите от дръжките и семките. Поръсете ги със захарта и оставете да престоят за 1 нощ.

На следващия ден ги залейте с 2 и 1/2 ч.ч. вода и ги сложете да се варят заедно с пръчките канелата и карамфила на умерен огън.

След като сиропът се посгъсти като за сладко, добавете винената киселина и след 2-3 минути отстранете съда от огъня.

Разсипете още горещия конфитюр от круши в затоплени сухи буркани и ги затворете с капачките. Съхранявайте бурканчетата на сухо и хладно място.
подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Светлозар Стоянов
Светлозар Стоянов
26.08.2012 10:52
Любимото ми сладко от круши...само не съм го опитвал с канела...сигурно ще е страхотно! !!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв