Сърнешко месо с маслини

28/11/2016
Monika Ivanovaот Monika IvanovaИноватор 3x
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо148
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Смесвате продуктите за марината като зеленчуците режете на средно големи парчета, сварявате всичко заедно за 10 минути и след като изстине поставяте месото да кисне в нея 10 часа.

След това го изплаквате, подсушавате с кърпа и запържвате или по-скоро само запечатвате в 100 мл олио от всички страни. Изваждате месото, а в мазнината слагате 2 с.л. брашно, след което и доматеното пюре. Бъркате постоянно и постепенно прибавяте и червения пипер и виното.

Когато стане гладко сосче връщате отново месото в тигана и наливате гореща вода, колкото да покрие парчето до средата. Оставяте така, докато месото поомекне и след това го обръщате и добавяте маслините (почистени от костилки), дафинов лист, черен пипер, малко лимон.

Оставяте за поне още 15 минути на умерен огън. Ако маслините са солени може и да не слагате допълнително сол. Опитайте преди да поднесете.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар