Ябълково-шоколадова торта Парадайз

28/11/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Все някога трябва да се престрашите да приготвите първата си торта от нулата - защо не днес?"
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 218
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата. Добавете захарта и продължете да разбивате до пухкав крем. Прибавете пресятото брашно с бакпулвера и разбъркайте добре. Обелете и настържете ябълките. Изстискайте ги от сока. Застелете голяма тава (от печката) с хартия за печене. Разпределете ябълките и ги поръсете с 1 с.л захар и канелата. Изсипете сместа върху ябълките и загладете.

Печете на 180 градуса около 20минути. Извадете и обърнете блата върху лист хартия. Оставете да се охлади. Разбийте крема с прясното мляко. Разбийте сметаната и я прибавете при крема. Хубаво разбъркайте с шпатула. Нарежете блата на три еднакви части.

Поставете една лента, върху подходяща подложка с ябълковата част нагоре. Намажете с част от крема. Покрийте с втора лента блат и пак намажете с крем. Покрийте с третия блат. Разбийте шоколадовия крем с млякото. Към него добавете разтопения шоколад и разбъркайте.

Залейте тортата с крема, като не се стараете да бъде гладко. Поръсете с натрошени бисквитки и малини. Оставете в хладилника да престои за една нощ.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!