Канелени маслени топчици

Канелени маслени топчици
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
28/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • масло - 100 г студено
  • пудра захар - 80 г
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • сол - 1 щипка
  • брашно - колкото поеме за средно меко тесто
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - за овалване 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Студеното масло са нарязва на малки парчета и се смесва в купа с пудрата захар, жълтъка, щипка сол и брашното. Претрива се с ръце и се замесва на тесто.

Тестото се завива във прозрачно фолио и се оставя в хладилник да стегне за 20 минути. Изважда се, късаме топче тесто, колкото орех, овалва се в смес от захар и канела.

Нареждаме топчетата в тава на разстояние едно от друго, за да не слепнат. Печем в загрята фурна 180 градуса около 10 минути и се изваждат. Оставят се за малко в тавата, защото са ронливи и се изваждат в чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: