Постни ябълкови бухтички с мая на фурна

28/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115164311265
"Знаем, че постите, затова приготвихме тези бухтички само за вас - хем ароматни, хем постни "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 318
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • мая - 1 ч.л.
  • захар - 1 - 2 с.л.
  • вода - 2/3 ч.ч. топла
  • брашно
  • сол - 1 щипка
  • олио - 1 с.л.
  • ябълки - 1 бр. 100 г
  • пудра захар
  • ванилия - 2 бр
  • захар - с есенция ром
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята (1 ч.л.) смесваме със захарта ( 1-2 с.л.) и щипка сол, наливаме топла вода (2/3 ч.ч.), ванилия ( 1 бр) и малко захар с есенция ром. Разбъркваме и когато се разтворят, прибавяме бялото брашно, за да получим гъста лепкава каша.

Ябълката белим, почистваме от семената и настъргваме на едро ренде. Прибавяме към готовото тесто. Разбъркваме и добавяме още малко брашно, за да получим гъсто, лепкаво тесто.

Оставяме тестото на топло да втаса и когато е готово, с лъжица сипваме от тестото в малки формички за кейкчета, намазани с олио. Пълним само до половината на чашките.

Оставяме отново да втасат и печем в нагрята на 180 градуса фурна до готовност . Готовите бухтички , изваждаме върху скаричка и поръсваме с пудра захар , смесена с ванилия .подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар