Италианска пица

24/01/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Италианската пица е като обяснение в любов - ангажира те от първата хапка и те вълнува до живот!"
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции10-15 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45 474
  • Преглеждания за месеца423
  • Преглеждания за седмицата97
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята в топлата вода. Пресейте брашното върху кухненския плот и направете кладенче в средата. Излейте в нея маята с малко топла вода, зехтина и солта. Замесете постепенно еластично тесто. Оформете го на топка, увийте го в платнена кърпа и оставете на топло място да втаса за около час.

Премесва се отново за 3 минути върху плота, пак го оформяме на топка и отново оставяме за час на втаса.
Разделете тестото на топки с големината на ябълка.

От топките с ръце оформете блатовете за пица - придръпвайте, докато се получи желания размер. Трябва да се получат овални платки с дебелина 1/2 см, по-тънки в средата и по-дебели в краищата.

Слагат се в подходяща тава, намазват се с доматена салца. Отгоре се подреждат резени моцарела и пресни домати, по няколко рибки аншоа, полива се на око със зехтин, поръсва се с настърган пармезан и Италианската пица се пече до готовност в загрята пещ или фурна. По желание се поръсва с малко босилек.

Това е основната рецепта за пица „Италия”, към която по желание може да прибавите и продукти по ваше желание.подобни рецепти тук

5 6
4 8
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Tania Ivanova
Tania Ivanova
11.04.2017 14:24
Какво означава малко топла вода? При месенето на тесто точното количество на течността е от много голямо значение!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв