Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Облечени гъби с вкусен пълнеж

Облечени гъби с вкусен пълнеж

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Облечени гъби с вкусен пълнеж
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
18/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Когато застудее навън, облечете гъбите, изпечете ги и ги поднесете със свежа гарнитура"

Необходими Продукти

  • гъби - 12 бр. по - големи
  • кайма - 800 г
  • лук - 1 глава
  • подправки - 1 ч.л. за кайма
  • хляб - 1 филия, сух
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • сода - 1 ч.л
  • за плънката
  • шунка - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • топено сирене - 100 г
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете каймата с нарязания лук на ситно.

Прибавете хляба, предварително накиснат в прясно мляко и отцеден, киселото мляко, содата, подправките и яйцата. Хубаво размесете каймата.

Почистете гъбите от пънчетата, без да ги миете. В купа нарежете шунката, кашкавала и топеното сирене на кубчета.

Добавете сметаната, черен пипер и магданоз. Разбъркайте добре. От каймата направете 12 топки. Вземете една, леко я разплескайте и поставете по една гъба.

Хубаво я обвийте без отвора на гъбата. Наредете всички гъби в намаслена тава. Печете на 200градуса, около 25 минути или докато се зачервят.

Извадете и ги напълнете с плънката. Върнете обратно във фурната и допечете за още около 15 минути. Извадете и сервирайте пълнените гъби с гарнитура по избор.

Облечените гъби с вкусен пълнеж са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Споменавате яйца, но не ги виждам в рецептата. На брой 1 или 2 са?
06.02.2017 15:22
1
2
Покажи всички подкоментари