Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Пълнени питки с кайма и лук

Пълнени питки с кайма и лук

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Пълнени питки с кайма и лук
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
19/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
18
"Мекички пълнени питки за гладници и ценители на вкусотиите"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • мая - 20 г
  • яйца - 3 бр, без един жълтък
  • прясно мляко - 400 мл
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - около 1 кг
  • за плънката
  • лук - 500 г
  • кайма - 600 г
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете лука в загрята мазнина. Добавете каймата и хубаво я раздробете. След като се запържи, прибавете подправките и разбъркайте добре. Оставете плънката да изстине.

В купа сипете топлото мляко и разтворете маята със захарта. Пресейте брашното със солта. Направете кладенче и чукнете яйцата, добавете олиото и маята. Замесете меко тесто.

Оставете да се отпусне за 30 минути. От него оформете еднакви топки.

С ръце разплескайте всяка топка и поставете в средата от плънката. Загърнете хубаво и оформете пак на топка.

Подредете всички питки в намаслена тава. Оставете да втасат за 1час. Намажете ги с яйце разбито с малко олио.

Печете на 200 градуса, около 25-30 минути или до готовност. След като се охладят ги завийте в стреч фолио, за да останат меки за по-дълго.

Пълнените питки с кайма и лук са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#326228
Потребител#326228
Чудесна рецепта!
28.05.2023 23:06