Имамбаялдъ с кайма

23/01/2012
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Тази рецепта ни накара да се влюбим в Турската кухня!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 647
  • Преглеждания за месеца421
  • Преглеждания за седмицата84
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 5 броя
  • кайма - около 300 г телешка
  • лук - 4 - 5 глави
  • чесън - 1 глава
  • домати - около 1 кг
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • захар - 1 - 2 щипки
  • черен пипер
  • мазнина - около 200 мл за запържване
  • лимони - сокът на 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на филии, посолете ги и ги оставете под наклон да се отцеждат от горчивината им. След това ги изплакнете и подсушете.

Загрейте мазнина в широк тиган и запържете патладжаните. В същата мазнина (ако е нужно долейте още малко) запържете накълцания лук и чесън, добавете каймата и я раздробете с дървена шпатула или вилица. Прибавете нарязаните ситно домати заедно с малко сол, захар и черен пипер. След няколко минути махнете от котлона.

В намазнена тава сипете малко от соса на дъното, подредете ред патладжани, поръсете с накълцан магданоз, отново сос и така до изчерпване на количествата. Полейте с прясно изцеден лимонов сок и сложете ястието да се пече в предварително загряна фурна, докато течността от доматите се изпари.подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 5
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар