Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Сиропи»Сироп от праскови

Сироп от праскови

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Сироп от праскови1 / 2
13/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • праскови - 1 кг
  • ядки - 100 г кайсиеви или бадеми
  • захар - 1 кг
  • лимонтузу - 1 равна ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте прасковите, разполовете ги и махнете костилките. Намачкайте ги или ги смелете за кратко в блендер.

Ядките счукайте в хаванче по едро и ги добавете към прасковите. Поръсете плодовете със захарта и оставете за 1 денонощие.

След това прецедете всичко през двойна марля, а отделеният сок сложете да ври на силен котлон.

Сиропът трябва да се сгъсти - като за сладко.

Непрекъснато обирайте пяната, която се образува. Накрая добавете лимонената киселина 3-4 минути преди да отнемете от котлона.

Още горещ разлейте в сухи и затоплени бутилки и ги затворете.

Съхранявайте сиропа от праскови на хладно и сухо място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: