Торта с маскарпоне и череши

28/11/2016
"Никога повече череши на компот, череши само на торта и то с много маскарпоне. Опитайте и ще се съгласите с нас "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции18
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо633
  • Преглеждания за месеца148
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с 150 г захар до побеляване. Постепенно добавете брашното, като не спирате да разбивате. Изсипете сместа равномерно в тавата от фурната, която сте застлали с хартия за печене.

Печете в загрята фурна на 180 градуса около 15 минути. Извадете и оставете да се охлади. Отделете си череши за декорация, а останалите изчистете от костилките. Сложете ги да се варят със 100 г захар и 100 мл вода за 15 минути.

Разбийте с миксер рикотата, пудрата захар, ванилията и маскарпонето. Отделете изпечената платка и сиропирайте леко с полученият сироп от черешите. От крема отделете една чаша за покриване на тортата, а към останалия прибавете конфитюра от черешите.

Намажете с този крем платката и я разрежете на шест ленти. Навийте една лента на стегнато руло и го изправете в центъра на поднос.Навивате останалите ленти около рулото като на последната лента скосявате края.

С крема, който отделихте, намазвате тортата отгоре и по стените и прибирате в хладилник за три часа. Разтопете белия шоколад на водна баня, изчакайте да се охлади леко и залейте тортата. Декорирайте с черешите, които заделихте, и сложете в хладилник, за да се стегне шоколадът.

Източник:Ралица Николаеваподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар