Сиропирана баница с ябълка и локум

28/11/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Думите не стигат да ви опишем колко е сочна и ароматна, ще трябва да я приготвите, за да разберете "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 529
  • Преглеждания за месеца213
  • Преглеждания за седмицата122
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко се разбърква със содата да шупне, добавя се захарта и яйцето и отново се разбърква. Прибавя се брашното, ако е рядко, сложете още малко брашно. Ябълката се настъргва на ренде, леко се отцежда от сока, смесваме с канелата и сипваме с кексовата смес.

Локумът се нарязва на малки парчета и прибавяме в плънката. Две кори се намазват с малко от разтопеното масло и се нареждат една върху друга. Поставят се 3-4 с.л. от плънката по цялата кора и навиваме на руло. Така се прави и с останалите кори.

Нареждат се рулата в намаслена тава, нарязват се на парчета и се поливат с останалото масло. Печем в загрята фурна 180 градуса около 25 минути, докато добие златист цвят. Сваряваме сироп от водата, захарта, добавяме ванилия и заливаме сладката баница. Оставя се на хладно да попие. Най-вкусна е на другия ден.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Таня Арабаджийска
В начина на приготвяне пише че има захар в плънката, а в списъка със съставките не присъства захар. В крайна сметка слага ли се захар и колко?
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв