Миш-маш облизанка

28/11/2016
"Най-вкусното и бързо за приготвяне традиционно българско ястие, което винаги поднасяме с топъл хляб, за да се отопи чинията докрай "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 482
  • Преглеждания за месеца156
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тъй като децата не харесват гъстия миш-маш, аз го приготвям по този начин!
Нарязвам чушките на дребно и ги слагам в дълбок тиган с малко мазнина, за да се запържат. Нарязвам лука на много ситно и малко преди чушките да се запържат, го добавям и него.

Доматите ги обелвам и половината нарязвам, а останалите рендосвам. Изсипвам ги при запържените чушки и лук и разбърквам. Оставям ястието да се пържи на слаб огън, докато остане на мазнина.

В малко вода размивам брашното и чуквам яйцата. Разбърквам и изсипвам в тигана. Доливам останалата вода, посолявам и бъркам, докато се сгъсти. Махам от огъня и натрошвам малко сирене.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!