Супа с яйце и грис

28/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф120166022456
"Икономична и много вкусна супичка, която препоръчваме "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо401
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В литър и половин вода поставяме нарязан на ситно лук, краве масло и 1 кубче пилешки бульон. Оставяме на котлона да ври около 15 минути. През това време в отделен съд разбиваме яйце прясно , към което прибавяме пшеничен грис , черен пипер и сол на вкус.

Когато лукът се свари, добавяме с непрекъснато разбъркване сместа от яйцето и пшениченият грис. Супата ври още 10-15 минути на слаб огън. Добавяме магданоз, нарязан на ситно. Застройваме супата с разбито кисело мляко.

При поднасяне поливаме със сок от лимон.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар