Пържени картофи с праз

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
28/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"По-вкусни и по-лесни за приготвяне от фритата са нашите невероятни пържени картофи с праз"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • сол
  • праз - 2 стръка
  • маргарин - 50 г
  • черен пипер
  • колбас - 150 г телешки
  • яйца - 6 бр.
  • сметана - 4 с.л. или прясно мляко
  • червен пипер - 1 ч.л. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите сварете цели в посолена вода и чак след това обелете. Режат се на филийки и се изпържват в сгорещената мазнина. Добавяте праза, нарязан на колелца от около 1 см, и запържете за още 5 минути.

Добавете нарязания на дребно колбас заедно със сол, черен и червен пипер на вкус. Разбийте яйцата и сметаната и залейте с тях картофите и праза. Сложете капак и оставете на умерена температура, докато яйцата се сготвят- отнема не повече от 3- 4 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: