Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с млечен крем и шоколадова глазура

Торта с млечен крем и шоколадова глазура

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Торта с млечен крем и шоколадова глазура
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
26/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Твърдо гласуваме ЗА всякак ви торти, ЗА на тортите с млечен крем и ЗА на тортите с шоколадова глазура"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 80 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • за крема
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • желатин - 20 г
  • за глазурата
  • шоколад - 150 г
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете брашното с бакпулвера, като разбърквате внимателно.

Изсипете сместа във форма 22-24 см, застлана с хартия за печене. Печете на 180 градуса около 20 минути.

Оставете да се охлади и го разрежете на две. Накиснете желатина в студена вода. Разбийте жълтъците с половината захар и брашното. Към тях добавете млякото и поставете купата на водна баня. Бъркайте, докато се сгъсти.

Оставете да се охлади и към него прибавете разбитото масло. Продължете да разбивате до гладък крем.

Разбийте белтъците с останалата захар и ги добавете към жълтъците. Прибавете желатина и разбъркайте добре.

Поставете единия блат в ринг. Сиропирайте го със сок от компот и изсипете млечния крем.

Покрийте с втория блат и леко го сиропирайте.

Оставете за час в хладилника. Разтопете на водна баня шоколада, маслото и млякото.

Охладете леко и залейте тортата. Върнете обратно в хладилника за час-два.

Тортата с млечен крем и шоколадова глазура е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: