Телешки дроб с ориз и маслини и праз

29/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115664312315
"Приготвянето на вкусно ястие с телешки дроб е изкуство, вкусно изкуство за ценителите на качествената храна "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо258
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме на малки хапки телешкият дроб. Заливаме с прясно мляко и оставяме да престои така 15 минути на хладно. Праза почистваме, измиваме добре и нарязваме на ситни парченца. Ориза измиваме с няколко води и оставяме да се отцежда.

В олио и краве масло с малко вода, слагаме да се задушава нарязания праз. По време на готвене прибавяме и отцеденият от прясното мляко телешки дроб. Като изври течността, ръсваме черен пипер на вкус и щипка червен пипер.

Сипваме измитият ориз, разбъркваме и наливаме топла вода. Натрошаваме кубче телешки бульон, ръсваме нарязани джоджен и магданоз и оставяме ястието да се готви на умерен огън.

Няколко минути преди да свалим от котлона прибавяме почистени от костилките маслини. Може да прибавим и още краве масло по вкус. Поднасяме ястието топло.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар