Питки с айрян и вкусен пълнеж

29/11/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Баничките за традиционалистите, ние предпочитаме да закусваме с тези ароматни пълнени питки "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 095
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Добавете маята, айряна, захарта, солта и яйцата. Замесете меко и еластично тесто. Оставете да втаса. Нарежете продуктите за плънката на малки кубчета.

Разделете тестото на 12-15 топки. Във всяка топка поставете по 1/2ч.л лютеница и по 1ч.л от плънката. Хубаво загърнете, за да не изтече и ги подредете в намаслена тава. Оставете за 15 минути да втасат.

С остър нож направете по два разреза на всяка питка, така че да се вижда плънката. Намажете ги с жълтък, разбит с малко мляко. Печете на 200градуса около 30-35 минути. Извадете и ги покрийте с чиста кърпа.

Източник-Бг мамаподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Марияна Желева
Вкусни питки се получиха! Поръсих ги допълнително със сусам.От половин доза /3 ч.ч брашно и 150 мл. айран/ се получиха 7 питки, но могат и 10, ако се направят по - малки..
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв