Захаросани бутерки с ябълки и канела

29/11/2016
"Докато сварите кафето и бутерките се изпекли, даже няма да имате време да си запишете рецептата "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо933
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бутер тесто – 400 г
  • ябълки – 4 бр.
  • орехи – 1 к.ч. натрошени
  • захар – 200 г.
  • канела – 1 ч.л.
  • белтък – 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките, почистете ги от семките и ги нарежете на малки кубчета. Сложете ги в съд на котлона и прибавете половината захар. Задушете ги, докато омекнат. Охладете и прибавете орехите и канелата.

Разстелете бутертестото и го нарежете на 4 ленти. Разпределете плънката и завийте на руло. Нарежете на малки рула. Намажете всяко рулце с разбит белтък и потопете в захар.

Подредете рулата в тава, застлана с домакинска хартия и изпечете до златисто.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар