Супа от настъргани моркови с пилешки бульон

29/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф120766124786
"Дайте ни два моркова и половин час да видите каква супа ще ви спретнем "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо805
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме морковите, белим и настъргваме на едро ренде. Лука почистваме и нарязваме на ситно. Разтапяме маслото и слагаме нарязан ситно лук и малко гореща вода, за да се задуши. Прибавяме и настърганите моркови. Задушаваме, докато останат на мазнина и започнат да се запържват.

Тогава ръсваме черен пипер на вкус и брашно ( 1 - 2 ч.л. ). Разбъркваме и наливаме топла вода 3-4 ч.ч., като продължаваме разбъркването. Като налеем водата, оставяме супата да се вари и прибавяме по време на варенето нарязан ситно зелен магданоз и пилешки бульон.

Варим приблизително 10-15 минути , опитваме дали са сварени зеленчуците. Готовата супа застройваме с разбити жълтък с кисело мляко и няколко кристалчета лимонена киселина.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!