Майчина погача

29/11/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Дали защото майчините ръце са я замесили или защото ни напомня на мама, но това е най-вкусната погача, която ще опитате някога "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 964
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете меко тесто. Оставете да втаса, докато удвои обема си. Разделете го на три части с различна големина (виж снимките).

Вземете най-голямата част и я разточете на правоъгълник. Намажете с масло/олио и поръсете с настъргана шунка и част от настъргания кашкавал. Завийте на руло и го поставете в намаслена тава като венец.

Втората средна топка разточете на кръг и я поставете в тавата, като покрива и венеца. Намажете с малко масло и нарежете краищата на четен брой ленти. Последната малка част разточете. Намажете с масло, подредете парчетата бекон и поръсете с настърган кашкавал.

Завийте на руло и нарежете на парчета с дебелина 4-5см. Подредете ги изправени в центъра на тавата. Нарязаните ленти леко издърпайте, усучете и навийте на охлювче. Нарежете рулото, но не до края и оставете да втаса. Намажете с яйце разбито с малко мляко.

Печете на 200 градуса около 45 минути или до готовност. Извадете погачата и я намажете с масло. Завийте в чиста кърпа и оставете да се охлади.

Адаптирано от блога на Димитранаподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар