Шоколадово-портокалов кекс Елха

29/11/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Уникален сладкиш в унисон с предстоящите Коледни и Новогодишни празници "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 027
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта. Към тях добавете маслото, разбъркайте и разделете сместа на две части. Към една се добавят какаото, кафето, разтопеният шоколад и млякото. Към другата смес се добавят портокаловият сок и кората.

В купа пресейте брашното, бакпулвера и солта. Разделете на две части и ги прибавете към всяка от сместа. Разбъркайте ги добре. Застелете голяма правоъгълна тавата с хартия за печене.

Изсипете двете смеси, като ги редувате и ги слагате неравномерно. Печете на 180 градуса около 20 минути. Извадете блата и го оставете да изстине. След това се нарязва на квадрати, като всеки следващ е с два сантиметра по-малък от предходния.

Пригответе крема според указанието. Разбийте маслото със захарта и оцветителя. Прибавете го към крема, като продължите да разбивате. Напълнете крема в пош, с малък звездовиден накрайник.

В подходяща чиния поставете най-големия квадрат, след това поставете втория по големина блат, като ги слагате така, че краищата да са разместени. Така наредете всички парчета блат. Украсете кекса с крем и декорация по ваш избор. Оставете на хладно място

Източник: Вкусно с Йолиподобни рецепти тук

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар