Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Пухкав тутманик с яйца и сирене

Пухкав тутманик с яйца и сирене

Пухкав тутманик с яйца и сирене
Снимка: Снежа Е.
3 / 4
05/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Душа даваме за такъв пухкав тутманик за закуска"

Необходими Продукти

  • вода - 300 мл
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 25 г прясна
  • брашно - около 900 г
  • за плънката
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 300 г
  • за разточване
  • мас - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото го измесих в хлебопекарна на програма месене и втасване. Като най-отгоре сложих брашното и солта.

Втасалото тесто разделих на три. Разтопих маста и с намазнени ръце оформих всяка част на правоъгълник.

Натроших сиренето и го разбърках с яйцата. Всеки правоъгълник намазах с мас и поръсих с плънката.

Навих три рула и ги нарязах на парчета. Наредих ги в тава, застлана с хартия за печене, и намазах с жълтъка, размит с прясното мляко.

Без да втасва повторно сложих в загрята фурна на 200 градуса за 15 минути. Намалих фурната на 180 градуса и пекох тутманика още 30 минути.

Пухкавият тутманик с яйца и сирене е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: