Терин с чушки и пилешки дробчета

29/11/2016
"Изискан терин, с който да смаете гостите - вкусен и ароматен. Идеален за празнична вечеря "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо243
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги сложете да се сварят. Изцедете ги от водата, посолете и още топли ги намачкайте на пюре. Почистете и измийте дробчетата. Сложете ги да се сварят за 10 минути в подсолена вода. В купа разбийте яйцата и добавете натрошеното сирене, галетата и нарязаните печените чушки.

Изцедете сварените дробчета и ги нарежете на много ситно. Прибавете ги към сместа и овкусете с черен пипер и щипка сол. Сложете хартия за печене във формата. Нарежете доматите на колела и ги наредете на дъното. Върху тях изсипете сместа с дробчетата.

Покрийте с картофеното пюре, като леко притискате с лъжица. Печете в загрята фурна на 200 градуса около 40 минути. Изчакайте да се охлади и обърнете върху чиния.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар