Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с праз, сирене и яйце на тиган

Банички с праз, сирене и яйце на тиган

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Банички с праз, сирене и яйце на тиган
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
30/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Вкусна закуска, която се приготвя лесно на тиган - така че запретвайте ръкавите"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1/2 пакет - 6 бр. кори фини
  • праз - 2 стръка
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 150 - 200 г
  • олио
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Праза почистваме, измиваме добре и нарязваме на дребни парченца. Сипваме в тенджерка, наливаме вода и олио.

Задушаваме праза, докато омекне и остане на мазнина. Подправяме със сушена чубрица на вкус и оставяме да се охлади.

В отделен съд разбиваме яйцето и смесваме с натрошеното сирене. Разбъркваме добре. Вземаме кора за баница, намазваме леко с олио, прегъваме на две и намазваме с яйце и сирене.

Слагаме от праза. Отново прегъваме и оформяме баничка. Когато приготвим всички банички, изпичаме в намазан с олио тиган от двете страни .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка: