Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс със заливка от бял шоколад

Кекс със заливка от бял шоколад

Кекс със заливка от бял шоколад
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
28/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"С толкова вкусен и сочен кекс кой ще се сети за торта?"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч. гореща
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 7 г
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • какао - 3 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • за заливката
  • сметана - 100 мл течна
  • шоколад - 200 г бял
  • карамелен топинг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата до побеляване.

На тънка струя добавете горещата вода, като не спирате да разбивате с миксер. Прибавете и олиото.

Объркайте брашното с бакпулвера и постепенно го прибавете към сместа. Накрая сложете ванилиите и разбъркайте.

Отделете една ч.ч. от сместа и в нея добавете какаото и разбъркайте. В намазнена и поръсена с какао форма изсипете половината бяла смес.

Сипете сместа с какаото и отгоре сипете останалата бяла смес.

Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

Извадете и изчакайте да се охлади. Затоплете сметаната и в нея начупете белия шоколад.

Бъркайте докато напълно се е разтворил. Полейте кекса и с четка го намажете от всички страни.

Готовия кекс залейте с карамелен топинг.

Кексът със заливка от бял шоколад е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: