Панирани пилешки дробчета с бира

24/01/2012
фифи
отфифиНовак
"Перфектното мезе за бирата вече се пържи в тигана, а вие може да запишете точната рецепта!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 802
  • Преглеждания за месеца293
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте предварително почистените цели дробчета с вряла вода и оцета и ги оставете да постоят така за 10-тина минути. След това ги отцедете добре.

Разбийте белтъците с щипката сол, добавете олиото, бирата и постепенно брашното, до получаване на гъста каша. Нужно е всяко потопено в панировката дробче да я задържи добре по себе си. По желание добавете и чили или червен лют пипер за повече пикантност.

Загрейте мазнина в тиган за пържене и по желание добавете малко оцет, за да не попива панировката много мазнина. Потапяйте дробчетата в панировката и ги пускайте в загрятото олио. Отгоре сложете капак или вестник, за да не пръска. Пържат се към 2 минути, след което се обръщат.подобни рецепти тук

5 18
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Leny
Leny
30.03.2013 20:22
По-добре научи къде е Ъ-то......
3
0
misho
misho
30.03.2013 18:05
Пьлна глупост
0
3

Виж всички коментари или напиши такъв