Постен ориз на фурна

24/01/2012
от ВаленаНовак
"А дали ще решите да го гарнирате с пържола или наденичка, си е лично ваша работа "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо45 979
  • Преглеждания за месеца260
  • Преглеждания за седмицата85
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • мазнина - 80 мл олио
  • чушки - по желание или др. зеленчуци
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.

Начин на приготвяне

Загрейте мазнина в тиган и запържете накълцаните лук и морков. Добавете предварително изплакнатия и отцеден ориз и разбъркайте, докато и той се запържи.

Прехвърлете сместа в тава и овкусете с подправките. Долейте 4-5 ч.ч. вода и сложете да се пече на умерено загряна фурна, докато оризът абсорбира течността.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 18
4 3
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Стан Ой
Стан Ой
15.12.2015 13:01
Много скормно, бих добавил още доматки и маслини. А и подправките ми се виждат малко.
0
0
vladi
vladi
17.05.2014 11:41
каво става само морков и ориз ли
1
0
Наталия
Наталия
16.04.2013 19:51
Невероятно вкусно.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти