Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Карамел»Крем карамел с бишкоти

Крем карамел с бишкоти

Крем карамел с бишкоти
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 5с Видео
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12
"С такъв сочен и вкусен сладкиш всяка домакиня има право да се гордее"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 10 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 200 г
  • ванилия - 1
  • захар - 100 г за карамела
  • карамелен топинг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете захарта за карамела в съд и я карамелизирайте. Изсипете карамела във форма за кекс и облейте стените и дъното.

Разбийте захарта с яйцата, ванилията и постепенно сипете хладкото мляко. Изсипете сместа върху карамела и отгоре сложете бишкотите.

Дори и да изсъхнат при печенето, когато обърнете готовия крем карамел, те се сиропират.

Печете на водна баня в загрята фурна на 160 градуса около 60 минути.

Извадете от фурната, изчакайте да изстине и обърнете върху чиния.

При поднасяне залейте с карамелен топинг.

Крем карамелът с бишкоти е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария
Мария
много ми беше вкусно.
07.10.2019 16:36