Новогодишна вита баница с мая

30/11/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"Не бива да посрещате Новата година без вкусна вита баница и по традиция - с късмети "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 420
  • Преглеждания за месеца202
  • Преглеждания за седмицата100
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта. В купа разтворете маята в топлата вода, заедно със захарта. Разбийте яйцата с олиото, оцета и млякото. Прибавете ги към брашното и добавете маята. Замесете еластично тесто.Оставете за 10 минути да се отпусне.

Разделете тестото на две части. Всяка разточете на тънък лист. Намажете едната с олио и покрийте с втората разточена кора. Поръсете пак с олио и натрошеното сирене. Завийте на руло, усучете и разтеглете, за да се получи дълъг фитил. Намаслете тавата и завийте фитила, като охлюв.

Поставете парченца масло и печете на 200 градуса за около 35-40 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади, покрита с чиста кърпа. Направете си късметчета и ги забодете върху баницата.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар